Aikido Vlaardingen (sinds 1997)

Aikido Vlaardingen bestaat al sinds 1997. Aikido Vlaardingen is een begrip in Vlaardingen en omgeving (Rotterdam, Schiedam, Maassluis, Hoogvliet).  De lessen worden gegeven bij Sportschool Multisport (jeugd) en Sportcentrum Life (volwassenen). Aikido Vlaardingen is de oudste aanbieder van Aikido in Vlaardingen. Ook is Aikido Vlaardingen de school met de meeste lessen Aikido per week in Vlaardingen.

Aikido Vlaardingen is een begrip in de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Mensen die voor de eerste keer Aikido zien, hebben niet de indruk dat het hier om een vechtsport / verdedigingssport gaat. De bewegingen zijn sierlijk, vloeiend en rond van vorm, tot aan het einde van de beweging de aanvaller zich in een klem bevindt, of nog mooier, als het ware gelanceerd wordt door de verdediger. Aikido maakt een ervaren beoefenaar een niet te onderschatten tegenstander.

Bij Aikido wordt verdedigd m.b.v. het principe van “meegaan in de beweging”. De door de aanvaller gebruikte kracht (en beweging) worden door de Aikidoka tegen de aanvaller zelf gebruikt. Bijzonder aan Aikido is het ontbreken van competitie. Men traint om zijn/haar techniek te verbeteren en niet om “te winnen”. Door op deze manier te trainen is het voor iedereen mogelijk om zijn /haar eigen maximum te halen. Tevens zorgt dit voor een sfeer waarin respect en elkaar helpen voorop staat.

Aikido Vlaardingen, de training.

De Aikido training bij Aikido Vlaardingen wordt gegeven door Willem van Doorn. Willem is een enthousiaste en gedreven leraar met ruim veertig jaar aan ervaring in diverse budo en vechtsporten (3e Dan Aikido, 3e Dan Judo, 5e Dan Jiu Jitsu, 5e Dan Karate). Hiernaast is hij voor al deze sporten gecertificeerd leraar (JBN, SKN).

De lessen bij Aikido Vlaardingen zijn  het best te omschrijven als prettig, leerzaam, ongedwongen en met aandacht voor de individuele ontwikkeling van elke leerling. Naast het aanleren van een goede techniek en vorm staat plezier voorop tijdens de lessen. Bij Aikido Vlaardingen wordt naast de reguliere Aikido lessen ook jeugd Aikido gegeven.

Aikido is naast een Japanse verdedigingskunst en budosport een middel voor zelfverdediging, ontspanning, zelfontwikkeling, conflicthantering, neutralisatie van agressie en nog veel meer!

Dus kom een keer kijken of meedoen met (jeugd) Aikido bij Aikido Vlaardingen. Een eerste proefles is altijd gratis!

lestijden : 

Maandag 21:00 – 22:00 uur

Donderdag 21:00 – 22:00 uur

Vrijdag 17:30-18:30uur (jeugd Aikido) (let op! Locatie: Spoorsingel 39, 3134 XR Vlaardingen)

Zaterdag 11:00-12:00 uur

Zondag 12:00 -14:30 uur (vrij trainen)

lokatie :  Sportcentrum Life, Maassluiseweg 8, 3155 EJ Maasland

contact : aikidovlaardingen@gmail.com, info@sportcentrumlife.nl,Tel: + 31 (0)10 59 00 287,

website : www.aikidodojovlaardingen.nl