Ashihara Karate (een karatestijl)

ashihara karate

Hideyuki Ashihara

Ashihara Karate is een karatestijl die gericht is op het praktisch toepassen van karatetechnieken voor zelfverdediging. Dit in tegenstelling tot sommige van de “oudere” meer “rigide” vormen van karate.

De grondlegger van het Ashihara Karate is Hideyuki Ashihara (1944-1995). Ashihara was van oorsprong geschoold in het Kyokushin Karate en gaf hier ook les in. Een conflict met zijn mede (Kyokushin) leraren zorgde er in 1979 voor dat hij de organisatie waarbij hij was aangesloten (de International Karate Organization) verliet. Kort hierna richte hij in 1980 zijn eigen stijl en ook zijn eigen organisatie (New International Karate Organization(NIKO)) op. In het loop der jaren zijn echter ook binnen deze organisatie afsplitsingen ontstaan.

Uitgangspunt van het Ashihara Karate is het zich uit de lijn bewegen van een aanval in plaats van hier rechtstreeks tegen in te gaan. Het uit de lijn bewegen zorgt ervoor dat de Ashihara karateka het maximale voordeel kan behalen uit zijn technieken met het op deze wijze opzoeken van de zwakke plek bij de tegenstander. Ook zorgt dit er voor dat de Ashihara karateka hierbij de eigen kans op verwondingen minimaliseert. Dit uitgangspunt en de aandacht voor het bestuderen van de motoriek van de tegenstander maakt Ashihara Karate ook zeer geschikt voor mensen met een minder “krachtige” fysiek.

 

 

Gegevens niet correct of mis je hier andere informatie over Ashihara Karate?

Let op! Heb je een andere vraag of opmerking over Ashihara Karate? Zijn de hierboven vermelde gegevens volgens jou niet correct of mis je de eigen dojo in deze stad? Wil je misschien een evenement met betrekking tot Ashihara Karate of een andere budosport aanmelden? Dat kan, hiervoor kun je het feedbackformulier op deze site invullen. Gebruik hiervoor de link in deze tekst of de knop bovenaan deze pagina. Belangrijk voor het correct aanmelden van een dojo is dat je eerst controleert of deze dojo inderdaad niet al voorkomt op deze site. Indien na deze controle blijkt dat de betreffende dojo inderdaad ontbreekt is het hierbij belangrijk dat je in ieder geval het volgende duidelijk vermeld; de Plaats, de dojonaam, de budosport, de stijl, de leraar (en Dangraad), de lestijden (vermeld hier ook of deze voor de jeugd of volwassenen gelden), de lokatie van de dojo, de URL van de website en de contactinformatie. Alleen de dojo’s die aangeleverd worden met deze informatie komen in aanmerking om geplaatst te worden op budosporten.nl. Na evaluatie van de aangeleverde gegevens of informatie worden deze zo snel als mogelijk is opgenomen op de site. De uiteindelijke beslissing tot wel of niet plaatsen van de aangeleverde informatie ligt ten alle tijden bij budosporten.nl en hier kan niet over gecorrespondeerd worden.