De strategie van de Samoerai

De Strategie van de Samoerai is geschreven door Miyamoto Musashi in het tweede gedeelte van de zestiende eeuw. het boek is ook bekend als “Een boek van vijf ringen” of  “A book of five rings”

Musashi was in zijn leven een van de bekendste samoerai van Japan. Hij besteedde het grootste gedeelte van zijn leven aan het onderricht van kendo, het Japanse zwaardvechten. Aan het eind van zijn leven trok hij zich terug uit de samenleving en vatte zijn levensfilosofie samen in een klein boek met vijf hoofdstukken, getiteld ‘De Strategie van de Samoerai’ (een boek met vijf ringen), deze prachtige tekst bevat zijn strategie voor het zwaardvechten, die beinvloed is door Zen en de oorspronkelijke shinto religie.

Ook in de tegenwoordige samenleving is de tekst scherpzinnig en in alle aspecten toepasbaar.

De Strategie van de Samoerai

Auteur: Miyamoto Musashi
Titel: De strategie van de samoerai
ISBN: 9063500173

Deze boekbespreking is geschreven door J. Lutjeboer en komt oorspronkelijk uit de infokrant YURI CHIGAE.


 

 

Gegevens niet correct of mis je hier een ander boek over de strategie van de samoerai?

Let op! Heb je een vraag? Zijn de hierboven vermelde gegevens niet correct? Mis je misschien een boek over budo? Wil je misschien een evenement wat met budo te maken heeft  aanmelden? Dat kan het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het feedbackformulier op deze site in te vullen. Gebruik hiervoor de link in deze tekst of de knop bovenaan deze pagina. Belangrijk voor het aanmelden van een dojo is dat je eerst controleert of deze dojo inderdaad niet voorkomt op deze site. Dit kun je doen door de betreffende woorden in het zoekveld rechtsboven aan deze pagina in te vullen. Indien hieruit blijkt dat de dojo inderdaad ontbreekt is het belangrijk dat je in ieder geval in het feedbackformulier volgende gegevens vermeld; de betreffende plaats, de naam van de dojo, de budosport, de stijl, de leraar (en Dangraad), de lestijden, de lokatie van de dojo, de URL van de website en contactinformatie. Alleen dojo’s aangeleverd met deze informatie komen in aanmerking om geplaatst te worden op budosporten.nl. Na evaluatie van de aangeleverde gegevens worden deze zo snel als mogelijk is opgenomen op de site. De uiteindelijke beslissing tot wel of niet plaatsen van de aangeleverde informatie ligt ten alle tijden bij budosporten.nl en hier kan niet over gecorrespondeerd worden.