Katana en de diverse toepassingen (filmpje).

Iaido katanaKatana is het Japanse woord voor ‘zwaard’. De Daito of Takana (lang zwaard), behoorde samen met de wakizashi (kort zwaard), en de tanto (mes) tot de vaste wapenuitrusting van de samoerai in Japan. In het westen is de katana vooral bekend als het samoeraizwaard.

Wil je een Katana kopen (samurai zwaard), of wil je meer weten over de Katana en ander wapens van de samurai? Kijk dan naar dit filmpje gevonden op youtube. Het gaat hier om een fragment uit een documentaire van National Geographic (o.a. over de Katana). Het smeden van de Katana is hier te zien alsmede het gebruik van Katana, Jo en BoKen.  Ook enkele Iaido, Kendo en Kobudo kata worden in dit fragment getoond.

Als het filmpje het niet doet klik dan hier


Gegevens niet correct of mis je hier iets over een Katana?

Let op! Heb je een vraag of zijn de hierboven vermelde gegevens niet correct omis je hier iets over de Katana of een ander wapen van de japanse Samurai? Wil je misschien een evenement aanmelden? Hiervoor kun je het feedbackformulier invullen. Gebruik hiervoor de link in deze tekst of de knop bovenaan deze pagina. Belangrijk voor het aanmelden van een dojo is dat je eerst controleert of deze dojo inderdaad niet voorkomt op deze site. Indien de dojo ontbreekt is het belangrijk dat je in ieder geval het volgende vermeld; de Plaats, de dojonaam, de budosport, de stijl, de leraar (en Dangraad), de lestijden, de lokatie van de dojo, de URL van de website en contactinformatie. Alleen dojo’s aangeleverd met deze informatie komen in aanmerking om geplaatst te worden op budosporten.nl. Na evaluatie van de aangeleverde gegevens worden deze zo snel als mogelijk is opgenomen op de site. De uiteindelijke beslissing tot wel of niet plaatsen van de aangeleverde informatie ligt ten alle tijden bij budosporten.nl en hier kan niet over gecorrespondeerd worden.