Jiu Jitsu Vlaardingen (sinds 1997)

Jiu Jitsu Vlaardingen bestaat al sinds 1997. Jiu Jitsu Vlaardingen is een begrip in de regio Vlaardingen, Schiedam, Maasland en Maassluis.  De lessen worden gegeven bij Sportcentrum Life.

Jiu Jitsu Vlaardingen is een begrip in de regio Vlaardingen, Schiedam en MaassluisHet Jiu Jitsu (Ju-Jitsu, Ji-Jitsu) wordt vak vertaald als “zachte kunst”. Jiu Jitsu is een vechtsport waarmee men een aanvaller kan uitschakelen of neutraliseren.

Het Jiu Jitsu leert beoefenaars zich te verdedigen tegen verschillende aanvallen en het toepassen van verschillende aanvallen (stoten en schoppen, drukpunten, verwurgingen en klemmen).

Het Jiu jitsu is een “allround” vechtsport als een jiujitsuka een karateka als tegenstander heeft, kan hij besluiten om technieken zoals wurgtechnieken en worsteltechnieken te gebruiken. Tegenover een judoka kunnen technieken zoals trappen geschikter zijn. Omdat Jiu Jitsu zich niet beperkt tot een bepaalde stijl kan iedere techniek die op dat moment efficiënt is gebruikt worden.

Jiu Jitsu Vlaardingen, de training.

De Jiu Jitsu training bij Jiu Jitsu Vlaardingen wordt gegeven door Willem van Doorn. Willem is een enthousiaste en gedreven leraar met ruim veertig jaar aan ervaring in diverse budo en vechtsporten Hij bezit naast de  5e Dan Jiu Jitsu dangraden in meerdere vechtsporten (3e Dan Aikido, 3e Dan Judo, 5e Dan Karate). Ook is hij voor al deze sporten gecertificeerd als leraar (JBN, SKN).

De lessen bij Jiu Jitsu Vlaardingen zijn  het best te omschrijven als prettig, leerzaam, ongedwongen en met aandacht voor de individuele ontwikkeling van elke leerling. Naast het aanleren van een goede techniek en vorm staat plezier voorop tijdens de lessen.

Dus kom een keer kijken of meedoen met een Jiu Jitsu. Een eerste proefles is altijd gratis!

lestijden :

Donderdag     21:00 – 22:00 uur
Zondag          12:00 – 14:30 uur (vrij trainen)

lokatie :

Sportcentrum Life, Maassluiseweg 8, 3155 EJ Maasland

contact :

, info@sportcentrumlife.nl,Tel: + 31 (0)10 59 00 287

website :

Sportcentrum Life