Vechtsport voor kinderen

vechtsport voor kinderenVechtsport voor kinderen is naast goed voor de gezondheid ook uitermate geschikt voor de zelfontwikkeling van kinderen. Op een veilige manier kunnen kinderen tijdens het sporten vaardigheden aanleren, deze toepassen en oefenen. Vaak zijn dit vaardigheden die buiten de sportschool ook belangrijk zijn. Het mooie van vechtsport voor kinderen is dat deze vaardigheden in een veilige en vertrouwde omgeving getest en ontwikkeld kunnen worden.

Kinderen en  budosport / vechtsport is een goede combinatie. Kinderen ontwikkelen bij een goede school spelenderwijs onder andere hun:

– concentratievermogen

– samenwerkingsvermogen

– doorzettingsvermogen

– zelfbeheersing

– respect voor anderen

– zelfvertrouwen

Vechtsport voor kinderen, het plezier moet voorop staan!

Vechtsport voor kinderen. moet plezier geven. Wanneer kinderen stoppen met sport komt dit vaak vanwege gebrek aan plezier. Een enthousiaste en betrokken omgeving leidt tot meer plezier. Welke budosport / vechtsport  het voor je kind ook wordt, het belangrijkste is dus dat je kind er plezier in moet hebben. Sleur een kind dus niet koste wat kost mee naar een vechtsport / budosport. Laat het kind geen dingen doen waar het geen zin in heeft. Laat het kind zo veel mogelijk zelf de budosport / vechtsport kiezen. Hiermee vergroot je de kans dat het kind ook daadwerkelijk (met plezier) blijft sporten.

Het is hierbij echter wel belangrijk om als ouder te kijken naar de groep en de geboden faciliteiten. Het is dus goed om te kijken naar:

–         groepssamenstelling (leeftijd, grote etc.)

–         gedrag van de leraar (houding ten opzichte van de leerlingen)

–         gedrag van de leerlingen (houding ten opzichte van de leraar en elkaar)

–         algehele indruk van de kleedruimte

–         algehele indruk van de zaal

Laat het kind eerst een proefles volgen en kijk samen of het inderdaad iets is wat het kind graag wil doen. Vraag daarom aan de school of het mogelijk is voor het kind om een proefles te volgen. Bij sommige scholen is het zelfs mogelijk om eerst een proefabonnement van een maand af te sluiten. Op deze wijze voorkom je dat je vast komt te zitten aan een duur abonnement als na een paar keer blijkt dat de gekozen budosport / vechtsport (of school) niet de juiste blijkt te zijn voor het kind.

Judo is een goede vechtsport voor kinderen om mee te beginnen